24.06.2019

Svanevik ny konsernsjef i Arendals Fossekompani

Ørjan Svanevik (53) er ansatt som ny konsernsjef i Arendals Fossekompani.

Ørjan Svanevik er ansatt som ny konsernsjef i Arendals Fossekompani.

– Styret er svært tilfreds med å kunne ansette Ørjan Svanevik. Med bakgrunn fra industri, finans, private equity, samt transaksjoner og styrearbeid på høyt nivå, er han spesielt egnet til å lede et industrielt investeringsselskap som Arendals Fossekompani, sier styreleder Jon Hindar i Arendals Fossekompani (AFK).

Svanevik har tidligere jobbet for kjente, norske industribyggere som Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, i henholdsvis Aker og Seatankers. Den siste tiden har han drevet egen rådgiving- og investeringsvirksomhet, kombinert med styreverv.

– Arendals Fossekompani er et imponerende selskap, med en snart 125 år lang historie. Selskapet har med stor suksess utviklet nye virksomheter med utgangspunkt i sin opprinnelige kjernekompetanse innen kraft. Gjennom industriell verdiskaping er det bygget en svært solid finansiell posisjon og en kompetanserik organisasjon, som danner grunnlag for fortsatt vekst og nyskaping, sier Svanevik.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe i Arendals Fossekompani, bidra til fortsatt bærekraftig utvikling, jobbe sammen med det suksessrike teamet i Arendal og skape ytterligere verdier for aksjonærene, sier Svanevik.

Ørjan Svanevik tiltrer stillingen som konsernsjef i Arendals Fossekompani 1. september. Han etterfølger Jarle Roth, som har vært konsernsjef i AFK de tre siste årene.

FAKTA:
Arendals Fossekompani (AFK) er et industrielt investeringsselskap som eier energi- ogteknologirelaterte selskaper med et internasjonalt nedslagsfelt.

AFK er i dag majoritetseier i selskaper med mer enn 2200 ansatte i 27 land. AFK har stolte tradisjoner innen kraftproduksjon, og eier og drifter to vannkraftverk i Arendalsvassdraget.

AFK ble etablert i 1896 og har vært notert på Oslo Børs siden 1913. Selskapet har hovedkontor i Arendal.