05.10.2020

Arendals Fossekompani vil ta Volue på børs

Arendals Fossekompanis grønne teknologiselskap, Volue, henter penger for å noteres på Merkur Market.

Administrerende direktør Trond Straume I Volue (t.v.) og administrerende direktør Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani.

En rekke fremtredende investorer har allerede forpliktet seg til å tegne seg for aksjer som priser Volue til fire milliarder kroner. Disse er: Eika Kapitalforvaltning, Luxor Capital Group, Andenæsgruppen, CentraGruppen, Norron, Sissener AS, Danske Invest, Delphi Fondene og KLP Kapitalforvaltning.

Mandag åpnes bøkene for øvrige investorer i en rettet emisjon. Med forbehold om en vellykket emisjon og nødvendige godkjenninger fra Oslo Børs, vil Volue notere selskapets aksjer på handelsplassen Merkur Market.

– Vi er stolt over å ta Volue på børs. Volue er en ledende leverandør av forretningskritisk programvare og løsninger for energi-, kraftnett- og infrastrukturmarkedene, og selskapet bidrar til en grønn energiomstilling blant kraftprodusenter og distributører. En egen notering av Volue vil ytterligere styrke muligheten for fremtidig vekst og verdiskaping, sier Ørjan Svanevik, administrerende direktør i Arendals Fossekompani.

– Noteringen av Volue på Merkur Market synliggjør også underliggende verdier i Arendals Fossekompani, og understreker vår strategi om å utvikle grønne teknologiselskaper med globalt nedslagsfelt og ledende markedsposisjoner, sier Svanevik.

– Overgangen til karbonfri energiproduksjon er en av vår tids største utfordringer. For å lykkes må hele verdikjeden for grønn energi digitaliseres. Volue spiller en aktiv rolle i en sårt tiltrengt konsolidering av et fragmentert marked for energiteknologi. Målet vårt er å hjelpe kundene med å få fortgang i overgangen til fornybar energi ved å muliggjøre full integrering av verdikjeden for grønn energi, sier Trond Straume, administrerende direktør i Volue.

Volue har rundt 2000 kunder i 44 land, blant dem noen av Europas største kraftprodusenter. Selskapet opererer 30 kontorer i åtte land.

Arendals Fossekompani har i dag offentliggjort en børsmelding med detaljert informasjon om emisjonen og noteringen.

Les mer om Volue

Les mer om børsnoteringen