30.03.2022

Arendals Fossekompani inngår samarbeid med Jerv og styrker samarbeidet med Arendal FK

Etter å ha blitt imponert av hva klubbene gjør både på og utenfor banen, har Arendals Fossekompani inngått samarbeidsavtale med Jerv og forsterket samarbeidet med Arendal Fotball.

Jerv-trener Arne Sandstø, Lars Peder Fensli (finansdirektør Arendals Fossekompani), Leif-Tore Clausen (Jervs gatelag), Kamilla Aabel (markeds- og medieansvarlig), Lisbeth Rothschild, Maja Tveit Naasund (spillere Arendal Fotball kvinner), Ingunn Ettestøl (bærekraftsdirektør i Arendals Fossekompani), Roger Risholt (Arendal-trener), Rasmus Lynge Christensen (spiller Arendal Fotball).

Støtten til Jerv er øremerket opprettelsen av et fond som skal hjelpe barn i lavinntektsfamilier, samt klubbens gatelag. Støtten til Arendal Fotball er fordelt likt mellom damelaget og herrelaget.

– Dette er ikke sponsing av kun de 22 beste spillerne i hver klubb, men en anerkjennelse av klubbenes totale samfunnsengasjement. Det samsvarer veldig med det som Arendals Fossekompani står for og vil bidra til. Å engasjere seg i lokalsamfunnet er del av vårt sosiale ansvar. Vi har spesielt fokus på barn og unge, og initiativ som fremmer bærekraft, likestilling og utvikling av regionen, sier Ingunn Ettestøl, bærekraftsdirektør i Arendals Fossekompani.

Arendal-trener Roger Risholt er glad for at Arendals fossekompani er med som støttespiller.

– Vi er veldig stolte over at AFK forlenger, men også forbedrer, samarbeidsavtalen vår. For oss er det viktig at de lokale aktørene har tro på det vi driver med. At AFK anerkjenner at vi satser både på herre- og damesiden er ekstra motiverende, sier Risholt.

Jerv-trener Arne Sandstøm og Leif-Tore Clausen fra gatelaget er glade for støtten til barne- og ungdomsarbeidet og til gatelaget.

– Det hjelper klubben til å ha et tilbud til alle. Det er imponerende at store og små aktører vil være med på slike tiltak, sier Sandstø.

– Det er kjempestort at Arendals Fossekompani tenker på oss også, dette vil gi en ekstra boost til gatelaget, sier Leif-Tore Clausen.

– Vi heier på sportslig suksess, men minst like viktig som det sportslige, er å skape vedvarende, positive ringvirkninger i lokalsamfunnet. Det gjør både Arendal FK og Jerv – hver på sin måte. Begge klubbene er positive bidragsytere som gjør det litt bedre – og litt mer spennende – å bo og leve i Arendal og Grimstad, sier Ettestøl.

Finansdirektør Lars Peder Fensli har fulgt fotballen i østre del av Agder i flere år og liker det han ser.

– Det har vært helt fantastisk! Jerv har jo spilt fotball nesten like lenge som Arendals Fossekompani har produsert strøm, og nå er klubben endelig blant de aller, aller beste i Norge. Det vil vi være med på å feire og støtte. Jerv viser på en spesielt flott måte at idretten har plass til alle, sier Fensli.

I Arendal har både dame- og herrefotballen vært i god utvikling de siste årene.

– Det er spesielt gøy å se hvordan Arendal Fotball tar tak i det som mange andre klubber strever med: Å kombinere en toppsatsing på damer og herrer. Vi håper på mange gode stunder både på Norac og Levermyr fremover, sier Fensli.